Durum Raporu – 26.02.2020

Herkese merhabalar!

Aradan geçen uzunca bir zamanın ardından sizlerle projelerimiz hakkındaki mevcut durumu paylaşma gereği hissettik.
Öncelikle, hâlihazırda duyurmuş olduğumuz pek çok proje olduğunun farkında olsak da, bu duyurulan projelerden öncesinden beri gizlice yürüttüğümüz bir projeyi duyurmak isteriz: Harmonia.
Harmonia, yapımcısının yine Key olduğu Planetarianvari bir evrende geçen bir görsel romandır ve duygulara sahip olan insansı robotlar Firoit’lerden birinin duygularını arayışını konu alır.
Harmonia’nın çeviri ve redaksiyon aşamaları tamamlanmıştır. Görsel düzenleme ve test aşamalarına başladıktan sonra 2020 içerisinde en yakın zamanda çeviri yamasını çıkarmayı umuyoruz.

Mevcut olan diğer projelerimizden bahsedecek olursak, önceliği her zaman olduğu gibi uzunluk olarak nispeten daha kısa olan projelerimize veriyoruz. Yakın zamanda çevirisini yayınlamayı düşündüğümüz Harmonia da bunlardan biri olduğundan sizinle bu projemizi paylaşmak istedik. Harmonia’nın yanı sıra önceliğimiz Nergs İkilemesi, Planetarian çevirimizin Steam sürümüne entegrasyonu olacaktır ve kesin olarak kararlaştırılmamış olsa da NEKOPARA -Kedi Cenneti-‘nin 0. cildi olacaktır. STEINS;GATE ve Kabuktaki Kız gibi daha uzun projelerde daha hızlı ilerleme kat etmek için ekip üyelerimizin daha müsait olduğu Yaz dönemini beklemekteyiz. Ay Prensesi projemiz ise STEINS;GATE ve Kabuktaki Kız projeleri tamamlandıktan sonra başlayacaktır.

STEINS;GATE Drama CD’si Gamma ve Angel Beats! Track Zero gibi yan projelerimizi ben (Ecciel) yürütüyorum ancak gerçek hayattaki meşguliyetlerimden ötürü bu projeler geçici süreliğine askıya alınmıştır. Boş vakitlerimde bu projelerde de ilerleme kat etmeye çalışacağımdan ve Saya’nın Şarkısı çevirimiz için bazı hataların düzeltildiği bir güncelleme hazırlayacağımdan kuşkunuz olmasın.
Diğer projelerimizin güncel ilerleme durumunu aşağıda bulabilirsiniz:

  • Nergs İkilemesi:
    • Genel Çeviri Durumu: %82
      • Nergs 1: Çevirisi ve redaksiyonu tamamlandı.
      • Nergs 2: Çeviri aşaması devam etmekte (%62)
    • Not: Test ve Görsel Düzenleme aşamaları iki oyunun da Çeviri ve Redaksiyon aşamaları tamamlandıktan sonra başlayacak.
      Ayrıca bu iki görsel romanın çevirilerinin Nergs 10. Yıl Dönümü Antoloji Projesi’ne entegre edilmesi ve bu sürümdeki diğer Nergs görsel romanlarının da çevirilerinin gerçekleştirilmesi planlarımız arasında.
  • Kabuktaki Kız:
    • Genel Çeviri Durumu: %12
  • STEINS;GATE:
    • Genel Çeviri Durumu: %7

Sabrınız, anlayışınız ve bize gösterdiğiniz destek için hepinize teşekkür eder, hepinize iyi günler dileriz!

About Ecciel

19 yaşında, yazılımcı olmayı hedefleyen, amatör bir anime, manga ve görsel roman çevirmeni.
Bu yazı Projelerimiz içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

54 Responses to Durum Raporu – 26.02.2020

  1. Canı sıkılan ama heyecanlı kişi dedi ki:

    Gerçekten çok güzel haberler bunlar. Özellikle Steins:Gate’in çevirisinin yapılmaya başlanması beni çok heyecanlandırdı animesini severek izlemiştim. Boş zaman olarak yaz döneminin beklendiği söyleniyor ama acaba bu karantina zamanlarında çeviri hızlı ilerledi mi diye de merak etmiyor değilim 😀

    Liked by 2 people

    • Ecciel dedi ki:

      Bu haberleri beğenmenize çok sevindik 😀
      Karantina dönemleri bazı konularda umut veriyor olsa da ilerleme hızı bakımından, maalesef pek fazla ilerleme kat edemedik çeşitli sebeplerden ötürü. Kullandığımız çeviri platformunun sık sık uzun süreler boyunca çökük kalması, en azından benim şahsen internetimin hâlâ dahi kesik kalması ve yine ben de dâhil olmak üzere eğitimini uzaktan da olsa sürdürmek zorunda olanların durumu birleşince henüz çok bir ilerleme kat edebildik diyemem ancak bu sorunların çözümlenmesi durumunda, kesin olarak Steins;Gate nezdinde olmasa da en azından Nergs ve Harmonia’da epey iyi bir ilerleme kat edeceğimizi hatırlatır, ardından tüm odağımızın Steins;Gate, Kabuktaki Kız ve NEKOPARA -Kedi Cenneti-’ne kayacağını belirtirim 🙂

      Beğen

    • Hououin Kyouma dedi ki:

      Steins;Gate gerçekten muhteşem olacak. Gerçi zaten Visual Novel’ı ingilizce bitirdim ve sevdim, yeterince anladığım için ama Türkçe de bir kere bitirmek isterim

      Liked by 1 kişi

  2. Gökhan dedi ki:

    Yeni projelere başladığınızı duymak sevindirici fakat Nekopara yerine daha kaliteli bir oyunu çevirmenizi beklerdim.. Çalışmalarınızda başarılar.

    Liked by 1 kişi

    • Ecciel dedi ki:

      Listemizde neler neler var daha. 🙂
      Nekopara biraz daha insanları hareketlendirmek için kurduğumuz bir proje diyebiliriz.

      Beğen

    • Anoynmous dedi ki:

      Nekopara kaliteli oyun değil mi ? sırf sen böyle düşündüğün için çeviriyi yapmayacaklar mı?

      Liked by 1 kişi

      • Ecciel dedi ki:

        Edebi değer olarak bakınca ben de şahsen “kaliteli” bir oyun olarak görmüyorum bir çevirmen olarak ancak eğlenceli bir zaman geçirtecek bir oyun olduğu bariz. Çevirdiğimiz diğer görsel romanlara kıyasla okuması da daha kolay, o yüzden seçtik zaten.

        Beğen

  3. Emiya Kiritsugu dedi ki:

    Sitenizi yeni keşfettim. Çok iyi işler yapıyorsunuz. Umarım tüm projelerinizin bittiğini görebiliriz. Ardından daha da büyürsünüz. Teşekkürler 🙂

    Liked by 1 kişi

  4. Hououin Kyouma dedi ki:

    Steins;Gate’i bekliyorum

    Beğen

  5. Blurrrietto dedi ki:

    Planetarian’ın gelecek yeni versyonu HD versyonu ile de uyumlu olacak mı? Nedense ingilizce versyonu bile yok HD versyonunun…

    Liked by 1 kişi

    • Ecciel dedi ki:

      Evet, yamamızı o sürüme uyarlayacağız ve aynı zamanda o sürüm için bir İngilizce yama da hazırlayacağız. Planetarian HD için olan çalışmalarımız Nergs İkilemesi ve Harmonia projeleri yayınlandıktan sonra başlayacak. Takipte kalın!

      Beğen

  6. MADEMKİ GÜNEŞ TEPEDEN VURDU GÖLGE AYAĞIMIZIN ALTIDIR DEYİP YAZ SICAĞINDA STEINS GATE BEKLEYEN ADAM dedi ki:

    STEINS:GATE’I HALA BEKLİYORUM GEL ARTIK 😀

    Liked by 1 kişi

  7. ALTERNATİF ZAMAN ÇİZGİSİNE GİDİP ORADA TÜRKÇE STEİNS GATE OYNAMAK İSTEYEN ADAM dedi ki:

    ET PISİK KANGURU

    Liked by 1 kişi

  8. BEKLEMEKTEN YORULDUM BE REYİZLER dedi ki:

    Lütfen gelsin artık yaşlandım

    Beğen

  9. dfsfsdfsdfsdsfd dedi ki:

    İlerlemelerle ilgili yeni gönderi paylaşır mısınız?

    Liked by 1 kişi

    • Ecciel dedi ki:

      Maalesef henüz bir ilerleme kat etmediğimizden adamakıllı (en azından Nergs ve Harmonia konusunda), yakın zamanda bir ilerleme duyurusu paylaşacağımızı sanmıyorum ama isteğinizi dile getirdiğiniz için teşekkürler.

      Beğen

  10. YAŞLANDIM BU ZAMAN ÇİZGİSİ VAKTİNİ DOLDURMAK ÜZERE dedi ki:

    2036’dan önce çevrilmesi gereken bir sürü Steins:Gate oyunu var az acele edin 😀

    Liked by 1 kişi

  11. Brine 303 dedi ki:

    1.5 yıldır beklediğim steins gate yamasının hala %7 de olması çok garip bu gerçekten doğrumu ya da durum güncellmesi mi yapmıyosrunuz ? lütfen çıkarın artık şu yamayı

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      Steins;Gate üzerindeki çalışmalarımız projeyi duyurduğumuz gibi başlamadı maalesef. Kısıtlı ekip üyesi sayımızdan ötürü önceliklerimizi daha küçük projelerimize verdik ve S;G üzerinde biraz yavaş çalışmak zorunda kaldık. Burayı güncellemememizin yanı sıra pek fazla ilerleme kat edemedik zaten yoğunluğumuzdan ötürü ancak projemiz devam etmekte. Herkesin sandığı(nı düşündüğümüz) üzere tüm projelerimiz üzerinde 7/24 canla başla çalışabilecek kapasitede değiliz maalesef ve bu durumdan ötürü üzgünüz.

      Ufak Düzenleme: Çeviri çalışmalarına adamakıllı bu yıl Mart’tan sonra başlamışız ve o gördüğünüz %7 o zamanlardan kalma. O zamanlardan bu zamana 2-3 kişiyle gerçekleştirdiğimiz birkaç aylık bir ilerlemeymiş bu maalesef. Harmonia ve Nergs projelerimiz tamamlanınca özellikle Steins;Gate’e ağırlık vereceğimizi bildirmek isterim. Bu projeyi ne kadar beklediğinizi biz de biliyoruz, o yüzden elimizden geleni yapacağız.

      Beğen

      • Brine 303 dedi ki:

        merhabalar kabaca yaptığım yorum için özür dilerim bu mesajı cevaplamam uzun zaman aldı çünkü beni dikkate almayacağınızı düşünmüştüm ki bunun için size minnettarım sizi çok iyi anlıyorum benim de sınavlarım vesaire başladı ama gerçekten yaptığınız işi çok takdir ediyorum lütfen bizi bırakmayın.

        Liked by 1 kişi

      • Ecciel dedi ki:

        Sorun değil dostum, merak etmek neticede tüm takipçilerimizin hakkı. Biz de her ne kadar saydam olmaya çalışsak da pek fazla ilerleme kaydedemiyor oluşumuz elbet sizleri endişelendiriyor. Ancak endişeniz olmasın, son zamanlarda aramıza yeni birkaç çevirmenin de katılmasıyla ve yüklerimizin biraz hafiflemesiyle tekrardan ilerleme kat etmeye başladık. Eğer ilerlememiz iyi giderse bir yıl sonu güncellemesi ve muhtemelen ekibimizin 5. yıldönümüne dair bir etkinlikle de karşınızda olacağız. Görsel romanlara olan tutkumuzu yakın zamanda bırakmayı düşünmüyoruz. Desteğiniz için çok teşekkür ederiz, çok yardımcı oluyor ❤

        Liked by 1 kişi

  12. Brine 303 dedi ki:

    Merhabalar eğer izin verirseniz bende kendime bu çeviri ekibinde yer edinmek isterim. Benim de en büyük hayallerimden biri benim için özel yere sahip oyunları daha geniş kitlelere ulaştırmak. İngilizce bir metni Türkçeye çevirebilirim ancak bu metni oyunun orijinal dosyaları ile nasıl uyumlu hale getirebileceğim hakkında bir fikrim yok. Eğer bana yardımcı olursanız bende çalışmalara başlayabilirim.

    Liked by 2 people

  13. fsdfsdfds dedi ki:

    hocam steins gate gelsin artık lütfen

    Beğen

  14. Beklemekten vazgeçen adam dedi ki:

    Steins gate’i o kadar uzun zamandır bekliyorumki artık hevesim kaçmaya başladı. Steins gate çevirisi bittikten sonra daha steins gate 0 var. Bu bile daha bitmedi diğerini çevirir misiniz belli bile değil.

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      Maalesef tek ve nihai uğraşımız Steins;Gate değil. Farklı projelerimiz ve belirlediğimiz belli bir ilerleme çizelgesi, bir o kadar da kısıtlı bir ekip üyesi bütünümüz olduğu gibi her birimizin idame etmesi gereken bir yaşamı var. Elimizden geldiğince elimizdeki projelere vakit ayırmaya çalışıyoruz. Steins;Gate, SciADV serisinde çevireceğimiz tek oyun değil. S;G 0, Robotics;Notes, Chaos;Head, Chaos;Child gibi bu evrendeki oyunlara adım atma planımız var ancak yoğunluğumuzdan ötürü hızlı bir tempo sergileyemiyoruz. Tekrardan özür diler, S;G projesini tamamladığımız zaman sizleri tekrardan buralarda görmeyi dileriz.

      Beğen

  15. YILLAR OLDU SEN GELMEDİN dedi ki:

    STEINS GATE ÇEVİRİSİ NE DURUMDA ?

    Beğen

  16. YETER YETER AĞH YETER dedi ki:

    Hacı 4 yıl oldu neredeyse lütfen gelsin artık steins gate

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      4 yıl önce duyurusunu yaptık yapacağız diye ama asıl ilerlemeler aşağı yukarı 2 yıl önce başladı ve o an dahi kısa projeler bitmeden orta uzunluktaki projelere geçmeme kararı aldığımız için pek fazla ilerleme kat etmedik. Şu an da proje %32 civarlarında. Maalesef canla başla emek sarf edemiyoruz okul ve iş yüzünden. Kusura bakmayın.

      Beğen

  17. Senelik sorgu dedi ki:

    Steins gate ne oldu

    Beğen

  18. Jsjsksms dedi ki:

    4 yıl steins gate beklemek. Hatta daha da çok çünkü bir ara youtubedan da duyuru yapmıştınız. Neyse işte tahmin var mı ne kadar zamana çıkar diye

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      Merhaba dostum. Her şeyden önce sabrınız için minnettarız. Neden “4 yıl beklediğinizi” şöyle açıklayayım sizlere: Doki Doki Edebiyat Kulübü’nün çıkışından sonra Steins;Gate’in de bir parçası olduğu bir fragman yayınladık sizin de hatırladığınız gibi lakin o zaman da söylediğimiz üzere nispeten kısa olan projelerimizi tamamlama, bunları tamamladıktan sonra Steins;Gate ve Kabuktaki Kız gibi nispeten uzun projelere geçme kararı almıştık ekibimizin o zamanlarda da pek büyük olmamasından dolayı. Saya’nın Şarkısı tamamlandıktan sonra (2019 civarı) Nergs İkilemesi ve Harmonia projelerimize odaklandık yine kısa oldukları için lakin bu durum yine COVID-19’un patlak verdiği zamanlara denk geliyordu ve herkes olayların şokundayken, yeni düzene adapte olmaya çalışırken çok zaman kaybettik. COVID-19’un ilerleyen safhalarında hâliyle evlerimizde olduğumuzdan biraz daha çok ilerleme kat ettik ve kadromuz anca o zamanlar adamakıllı genişlemeye başladı lakin pek çoğumuz (ben de dâhil olmak üzere) üniversitelerimizin önemli safhalarından geçmekte olduğumuzdan yahut çalışma hayatımızın/aile düzenimizin değişmesi sebebiyle bu projelerimize pek göz atamadık. Asıl ivmeyi 2021 yılından itibaren kazandık Steins;Gate konusunda ama kâh kadromuz çok stabil olmadı kâh hayatlarımız fazla meşguldü. Şu an dahi bu konuda pek fazla değişen bir şey olmasa da çeviri aşaması için güncel ilerleme oranımız %56. Hayatlarımızın stabil olmaması ve dolayısıyla bunun gönüllü projelerimize de yansımasından ötürü hiçbir proje kapsamında ne kesin ne tahmini bir tarih veremiyoruz fakat amacımız en azından çeviri aşamasını bu sene tamamlamak ve tercihen redaksiyon aşamasında da güzel bir ilerleme kat etmek. Sabrınız için tekrar teşekkür ederiz.

      Beğen

Yorum bırakın