Saya’nın Şarkısı

[Uyarı: Bu görsel roman ağır vahşet öğeleri ve cinsellik içermektedir. 18 yaşını geçmemiş kişilerin oynaması önerilmemektedir.]

Sakisaka Fuminori, sonucunda ebeveynlerinin öldüğü ve kendisinin ağır yaralandığı bir trafik kazası geçirir. Hayatının kurtulması için ona yapılan beyin ameliyatından sonra dünyayı farklı algılamaya başlar: gördüğü her şey kan ve iç organlardan ibarettir, insanların görünüşleri ve sesleri canavarımsıdır ve normalde yediği yiyecekler midesini bulandırmaktadır. Bir gün, canavarlarla kaplı bu iğrenç dünyada güzel bir kızla tanışır. İsmi, Saya’dır.

2013 JAST sürümü, ve 18+ yama uygulanmış Steam sürümü için ayrı yamalar çıkaracağız. Steam sürümünü şuradan satın alabilirsiniz: https://store.steampowered.com/app/702050/The_Song_of_Saya/

Hikâyenin olmazsa olmazı olan 18+ indirilebilir içeriği şuradan satın alabilirsiniz:
https://jastusa.com/games/np004_dlc/saya-no-uta-~-the-song-of-saya—dlc-steam

Çeviri Durumu:

Türkçe Yama v1.0 [SADECE STEAM + 18+ DLC uyumlu] yayımlandı!

İndirmek için tıklayın
Not: Düzeltilmesi gereken teknik birkaç sıkıntıdan ötürü bu yamamız şimdilik indirmeye kapatılmıştır. En yakın zamanda sorunları çözüp tekrar hizmetinize sunulacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Kurulum talimatları:

  • Yamamızı yüklemeden önce, JAST USA’den 18+ DLC’yi satın alın.
  • İndirdiğiniz 18+ DLC kurulum dosyasını şu konuma kopyalayın: [Steam konumunuz]/steamapps/common/The Song of Saya
  • DLC kurulum dosyasını yukarıda yazdığımız konuma kopyaladıktan sonra kurulum dosyasını çalıştırın, eğer sizden herhangi bir şey seçmenizi vs. isterse İleri butonuna tıklayın.
  • Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.

  • Yamamızı indirdikten sonra, kurulum sırasında Saya’nın Şarkısı’nın kurulu olduğu klasörü seçin.

  • Hazırsınız!

Bilinen Sorunlar:

  • Bazı durumlarda oyundan ses alamayabilirsiniz. Bu durumu, oyunu kapattıktan sonra Denetim Masası > Ses > Kayıttan Yürüt > [Ses Cihazınız] > Gelişmiş > 16-bit, 44100 Hz (CD Kalitesi) seçeneğini seçip ayarlarınızı kaydederek çözebilirsiniz.
    • Bazı kişiler 24bit/192Khz ve 24bit/48Khz frekanslarını da öneriyor. Benim ses ayarlarım şu şekilde ve ses konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum. Bu ayarları sizin de denemenizi salık veririm:
  • Aldığımız geri bildirimler doğrultusunda, 18+ DLC kurulmamış Steam sürümüne yamamızın kurulması, oyundan ses alamamanıza sebep olabilmektedir. Lütfen yamamızı kurmadan önce 18+ DLC’yi satın alıp Steam sürümüne uyguladığınızdan emin olun.
  • Yamamız, oyunun korsan sürümlerinde çalışmayabilir ve çalışacağının garantisini vermemekle birlikte korsan sürümler için herhangi bir destek vermemekteyiz. Lütfen oyunu ve DLC’yi satın alın.
  • Fare tekerleği aracılığıyla metin geçmişine aynı anda iki kere ulaşmaya çalışmak oyunun çökmesine ve ilerlemelerinizin kaybolmasına sebep olacaktır.
    Çözüm olarak, sağ-tık menüsünden “Metin Geçmişi”ne tıklayarak metin geçmişine erişim sağlayabilirsiniz.

  • Menü diyalog yazıları ve Evet-Hayır butonları orantısız görünebilir. Bu kısımlarla ilgili olan kod dosyalarına erişim sağlayamadığımız için butonların konumlandırmasını düzeltemedik. Bunu dert etmeyeceğinizi umarız.

60 Responses to Saya’nın Şarkısı

  1. Sako dedi ki:

    Türkçe çeviri için teşekkürler.

    Türkçe yamayı uygulayınca ses sorunu oluşuyor. Seslerin tamamı gidiyor. Çözüm için gerekli adımları uyguladım ama hala ses sorunu devam ediyor.

    Liked by 1 kişi

    • cem dedi ki:

      18+ dlc kurdunmu? kurmadıysan sorunun kesinlikle ondan ben dlc indirmeden yama çalışcakmı diye denedim bütün sesler gitti dlc indirince düzeldi dlc indirmek için ayriyetten satın almak gerekiyor ya dlc satın alıcan yada yamanın steam versiyonunun çıkmasını bekliycen ama dlc yi zaten indirdim diyorsan ne yazıkki sorunun cevabını bilmiyorum anlamadığın birsey varsa yaz

      Liked by 1 kişi

      • Sako dedi ki:

        Evet, haklısınız. DLC yi kurunca tekrar Türkçe yama yaptım. Ses sorunu çözüldü. Steam versiyonunda DLC’nin gömülü olduğunu sanıyordum. Yardımınız için teşekkür ederim.

        Liked by 1 kişi

    • cem dedi ki:

      yardım edebildiğime sevindim 🙂

      Liked by 1 kişi

  2. Erdem Klimt dedi ki:

    1 yıl önce ingilizce olarak oynamıştım baya da hoşum gitmişti oyun. bakalım bu sefer de türkçe olarak oynayalım. yama için teşekkürler bu arada ingilizcesi iyi olmayan arkadaşlar bu sayede bu şaheseri oynayabilecek.

    Liked by 1 kişi

  3. Umut dedi ki:

    Ben anlamadm daha kolay 1 şekilde bana anlatır mısın acaba

    Beğen

  4. murat dedi ki:

    bu arada mükenmel çeviri oyun desen ayrı bir güzel

    Liked by 1 kişi

  5. ozan dedi ki:

    jast usa dan birşey satın alamıyorum hata veriyor Gateway error: This transaction has been declined. diye siz nasıl aldınız

    Liked by 1 kişi

    • Ecciel dedi ki:

      Ödemenin reddedilmesinin pek çok sebebi olabilir. Bakiyenizin yeterli olup olmadığından emin misiniz veya kartınızın internet alışverişine açık olup olmadığından? 18+ DLC’yi satın almaya çalıştığınız sırada belki de ödeme sisteminde geçici bir sıkıntı vardı. Ne olur ne olmaz diye ara ara tekrar deneyin.

      Beğen

  6. Sarp Gürvardar dedi ki:

    Torrent olarak indirdiğim oyunda da çalışır mı acaba yama?

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      Çalışma ihtimali var ama kesin olarak bir şey söyleyemem, sorun yaşamanız mümkün, özellikle ses konusunda. Biz sadece 18+ DLC kurulu Steam sürümüne destek verdik. Garanti olsun diye sizin de o şekilde oyuna sahip olmanızı öneririz.

      Beğen

    • Gökhan dedi ki:

      Ben denedim sorun yaşamadım fakat Uncencored versiyonu olmasına özen göstermelisin.

      Beğen

  7. Gökhan dedi ki:

    Oyun şahane, çeviri muazzam ,seslendirme çok gerçekçi, hikaye surukleyici satın alıp oynamanız için bir sebep yok tek beğenmediğim kısmı finali daha tatmin edici olabilirdi çok farklı şeyler bekledim ama oyunun genel yapısını bozduğunu da duşunmuyorum. Çeviri için teşekkurler elinize emeğinize sağlık, sizler seviliyorsunuz 🙂

    Liked by 1 kişi

  8. buse dedi ki:

    +18 dlc yi indirdim fakat açılmıyor 😦

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      DLC’nin kurulumundan kaynaklı bir sorundur belki? Tam olarak yaşadığınız sorun ne? Detaylı açıklar mısınız?

      Beğen

      • buse dedi ki:

        dlc yi kurdum fakat bu sefer de ‘kod yürütülmesi devam edemiyor’ diyor ve sesleri hala duyamıyorum 😦

        Beğen

      • Ecciel dedi ki:

        Daha önce bu hatayı hiç duymadık doğrusu. Birebir şu aşamaları takip ettiniz, değil mi?
        -Steam’den The Song of Saya’yı satın al ve kur
        -JAST USA’den 18+ DLC’yi satın al ve indir
        -DLC’nin kurulum dosyasını oyunun kurulu olduğu klasöre koyup çalıştır
        -Türkçe yamayı indir ve yükle

        Bu aşamaları tamamen eksiksiz takip ettiyseniz oyunda bir sorun olmaması lazım potansiyel ses sorunu dışında. En kötü ihtimalle Discord sunucumuza gelip de sorununuzu görsellerle destekleyerek orada anlatsanız olur mu?

        Beğen

  9. Gökhan dedi ki:

    +18 dlc yok sadece steam sürümü için çeviri yok mu ya sorunsuz çalışan?

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      Sansürlü temel Steam sürümü için bir çeviri yapmadık maalesef çünkü bu eserin asıl olarak sansürsüz bir şekilde okunması gerektiğini savunuyoruz. 18+DLC’yi 2 Euro’ya JAST USA’den edinebilirsiniz.

      Beğen

  10. samet dedi ki:

    Oyunu nasıl sıfırlayabilirim ?

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      Oyunun başlatıcısında kayıt dosyalarının klasörünü açan bir buton olacak. O butona tıklayıp kayıt dosyalarının olduğu klasör açılınca içindeki dosyaları silerek oyunu sıfırlayabilirsin.

      Beğen

  11. over dedi ki:

    dlc sitesinde tr secimi yok

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      Dil olarak mı yoksa para birimi olarak mı? Her hâlükârda olmaması mantıklı çünkü JAST’ın resmî olarak desteklediği bir bölge değiliz.

      Beğen

  12. Chunchunmaru dedi ki:

    Buraya sorulması çok mantıksız biliyorum ama animesi var mı?

    Beğen

  13. Aşkın dedi ki:

    Merhaba biliyorum belki bu yazıyı hiç görmeyeceksiniz ama kendimi bu yazıyı yazmak için borçlu hissediyorum. Bu görsel roman benim hayatım boyunca unutmayacağım ve resmen taparcasına aşık olduğum bir baş yapıttı. Bazen Görsel romanın müziklerini youtube’den açar hüzünlenirim keşke hiç bitmeseydi diye. Eğer siz Türkçeye çevirmeseydiniz ben asla böyle bir deneyim yaşayamazdım. Bunun için ne kadar size minnettarım bilemezsiniz. Umarım böyle güzel başyapıtları çevirmeye devam edersiniz.

    Liked by 1 kişi

    • Ecciel dedi ki:

      Merhabalar,
      Öncelikle, Saya’nın Şarkısı’nı ve çevirimizi beğendiğiniz için tahmin edemeyeceğimiz kadar minnettarız. Böylesine bir yorumu Doki Doki Edebiyat Kulübü dışında özellikle Saya için almak bizi berhudar etti ve bizim için de epey anlamlı olan bu görsel romanı sevdiğiniz için duygulandığımızı ifade etmek isterim. Dileriz ki gelecekte yapacağımız pek çok çeviri de size aynı şekilde etki eder. Sizlerin bu tutumu bizi tahmin edebileceğinizden daha çok motive ediyor daha fazla çeviri yapmaya. Takipte ve sağlıcakla kalın!

      Beğen

  14. tunahan dedi ki:

    jastusa adlı siteden alamıyorum dlcyi .ininal kart kullanıp sıkıntı yaşayan var mı ? sanal kart oluşturup aldım sanal kartsız işlem yapmakta sıkıntı olabilir diye düşünüyorum acaba sorun ne ? sanal kart yüzünden midir yoksa ininal kart desteklemiyor mu ?

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      Bir tür ininal kart sorunu olabilir doğrusu. Dediğiniz sebeplerden olması daha muhtemel geldi bana. Şahsen ininal kullanmayalı yıllar oldu, o yüzden 3D Secure var mı ininallarda hiç hatırlamıyorum. Yoksa eğer, bu da bir sebep olabilir. Yakın bir dostum daha yakın zamanda oradan School Days HQ almıştı banka kartıyla. Bir de olmazsa JAST’ın sitesinin en aşağısındaki para birimi seçeneklerinden Türk Lirası’nı seçmeyi deneyebilir misiniz?

      Beğen

      • tunahan dedi ki:

        hayret birşey olay tamamen mozilla tarayıcıdan kaynaklıymış .3d secureyi engelliyor sanırım .hatta 3d secureyi bile kullanmadan direk çekti google chromeden sanal kartla birde .teşekkürler cevap için.

        Beğen

      • Ecciel dedi ki:

        Rica ederim dostum. Dediğin gibi tarayıcıdan tarayıcıya fark edebiliyor. Bazen reklam engelleyici vb. eklentiler dahi engel olabiliyor. Bir şekilde hallolmasına sevindim. Keyifli vakitler dilerim.

        Beğen

  15. aasd dedi ki:

    dlc linkini yenileyebilir misiniz lütfen ?

    Liked by 1 kişi

  16. zoro dedi ki:

    yama indirme linki ne zaman açılacaktır hocam?

    Beğen

  17. Monoir dedi ki:

    yamayı link atarmısnız lutfen

    Beğen

  18. arda dedi ki:

    aga yama ne zaman acılıcak

    Beğen

  19. arda dedi ki:

    yama nın durumu nedir şuan

    Beğen

  20. Senator Armstrong dedi ki:

    Planetarian ve Saya no Uta yaması ne zaman tekrar indirilebilir olacak acaba? İkisini de oynamak istiyorum ama Türkçe yama bayadır düzeltiliyor, ne zaman düzelebilir tahmini? Cevap verirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      Düzeltme maksatlı olarak eski sürümleri kaldıralı uzun zaman olduğunun farkındayız ve haddinden fazla uzun sürdüğü için de üzgünüz. Bu çevirilerin teknik ve görsel kısmıyla ben ilgileniyordum fakat işimden ve üniversitemden ötürü neredeyse hiç vakit yaratamamıştım bunlarla uğraşmaya. Yakın zamanda istifa ettim ve daha özgürüm artık, önceliklerimden biri de Saya, Harmonia ve Planetarian olacak. Kesin olmamakla birlikte önümüzdeki birkaç ay içerisinde düzeltmeleri uygulayıp yayımlamayı planlıyorum. Duyurusunu buradan ama özellikle de Discord sunucumuz üzerinden yapacağız çalışmalarımız sonlanınca. Sabrınız için çok teşekkür ederiz.

      Beğen

      • Senator Armstrong dedi ki:

        Cevabınız için teşekkürler, heyecanla bekliyorum. Size de hem hayatınızda hem çevirilerinizde başarılar dilerim.

        Beğen

  21. zeynep dedi ki:

    ne zaman türkçe yamayı yüklersiniz? oyunu sırf yama için aldım ve şimdi görüyorum ki yama bulunmamakta

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      Düzeltme maksatlı olarak eski sürümleri kaldıralı uzun zaman olduğunun farkındayız ve haddinden fazla uzun sürdüğü için de üzgünüz. Bu çevirilerin teknik ve görsel kısmıyla ben ilgileniyordum fakat işimden ve üniversitemden ötürü neredeyse hiç vakit yaratamamıştım bunlarla uğraşmaya. Yakın zamanda istifa ettim ve daha özgürüm artık, önceliklerimden biri de Saya, Harmonia ve Planetarian olacak. Kesin olmamakla birlikte önümüzdeki birkaç ay içerisinde düzeltmeleri uygulayıp yayımlamayı planlıyorum. Duyurusunu buradan ama özellikle de Discord sunucumuz üzerinden yapacağız çalışmalarımız sonlanınca. Sabrınız için çok teşekkür ederiz.

      Beğen

  22. efkun dedi ki:

    ne zaman biticek

    Beğen

    • Ecciel dedi ki:

      DDEK+ üzerindeki çalışmalarımız bittikten sonra bizzat ilgileneceğim güncelleme yamasıyla. Sabrınız için teşekkür ederiz.

      Beğen

      • Mercimek dedi ki:

        Tahminen ne zaman biter?

        Beğen

      • Ecciel dedi ki:

        Tahmini bir süre veremiyoruz. Dosya entegrasyonu ve diğer içeriklerin Türkçeleştirilmesi için araçlar üzerinde “deneme-yanılma” gerektirecek şeyler denememiz gerekiyor. Bu işlerle bizzat ben ilgilenebiliyorum sadece fakat müsait olamıyorum şu sıralar.

        Beğen

  23. 3333 dedi ki:

    nolur indirmeleri açın artık anlamadan oynamak istemiyorum

    Beğen

  24. GlitchyNugget dedi ki:

    merhaba yamaya ne zaman erişilim açılıyor olucak :’3

    Beğen

Yorum bırakın